Ontstaan
Kunstzwemvereniging "Synchro Breda" is ooit met 8 zwemsters begonnen als afdeling binnen Z&PC Breda (Zwem- en Polo Club Breda). Na enkele jaren was het ledenaantal zodanig gegroeid, dat de vereniging zich zou kunnen ontwikkelden tot zelfstandige vereniging. Tijdens een vergadering met een groot deel van de ouders van de zwemsters is toen besloten om een eigen weg in te slaan. Dit heeft geresulteerd in de oprichting van Kunstzwemvereniging "Synchro Breda" op
1 januari 1987 en is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Zwem Bond (KNZB).

Doel
Synchro Breda heeft als doel om het synchroonzwemmen te stimuleren en de bekendheid ervan te vergroten. Als vereniging willen we graag goede prestaties leveren en boven alles een plezierige vereniging zijn voor zwemsters en trainers.

30 jaar Synchro Breda
In 2017 viert de Synchro Breda haar 30-jarig bestaan. In dit jaar zullen verschillende festiviteiten plaats vinden die in het teken staan van het 30-jarig jubileum.

• Op 17 juni - 16:00 vindt een reunie plaats voor (oud)leden, locatie Belcrum beach, bijdrage 5 euro. De reunie heeft al plaats gevonden en was zeer geslaagd!
  • Op 8 juli - 19:00 vindt een show plaats, locatie zwembad de Wisselaar, Breda. Het thema voor deze show is 'Splashing colours'.

Poster splashing colours